Vrijwel iedereen sluit een reisverzekering af voor zijn vakantie. Maar wist u dat een reisverzekering ook handig is voor uw bedrijf? Voor ondernemers of werknemers die op zakenreis gaan, is een zakelijke reisverzekering essentieel. Een gewone particuliere reisverzekering is vaak niet geldig voor een zakenreis.

Het is extra zuur als u daar pas achter komt tijdens uw zakentrip. Bij gestolen spullen of een geannuleerde vlucht kunt u dan mogelijk geen beroep doen op uw persoonlijke reisverzekering. Bij een zakenreis zijn er andere risico’s, en daar is de dekking op toegespitst. Zo zijn de laptop, tablet en smartphone meestal standaard meeverzekerd bij een zakelijke reisverzekering. Als u gevaarlijke werkzaamheden gaat verrichten in het buitenland, kunt u daar een extra verzekering voor afsluiten. De reisverzekering dekt ook zaken die vallen onder de persoonlijke variant, zoals spoedeisende medische zorg.

Bij veel verzekeraars kunt u een aanvullende module afsluiten voor zakenreizen, bovenop uw gewone reisverzekering. Als u slechts af en toe op zakenreis gaat, volstaat een kortlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is handiger als u regelmatig voor uw werk naar het buitenland reist. Daarnaast bestaat er nog een collectieve zakenreisverzekering, Die kunt u afsluiten voor alle zakenreizen die uw medewerkers maken, zodat een werknemer nooit onverzekerd op reis gaat.

Gaat u regelmatig voor zaken op reis? Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren kunnen we u alles vertellen over de verschillende zakelijke reisverzekeringen.