Nieuws

Vecht tegen kanker: loop met ons (Z)aan de Wandel

Vecht tegen kanker: loop met ons (Z)aan de Wandel

Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Dat is veel te veel! Voor behandeling, onderzoek en preventie is echter veel geld nodig. Kuijs Reinder Kakes wil daar graag samen met u een steentje aan bijdragen.

We zouden het daarom geweldig vinden als u met ons op zondag 8 september meeloopt met (Z)aan de Wandel, een jaarlijkse wandeltocht die wij sponsoren om geld in te zamelen tegen kanker. Er zijn verschillende afstanden, voor jong en oud, zodat iedereen kan meedoen. U kunt kiezen uit een wandeling van 10 of 15 kilometer, waarbij u begint en eindigt bij Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan. U loopt door het mooie Zaanse landschap en steunt tegelijkertijd het goede doel.

Tijdens de vorige edities heeft de organisatie al honderdduizenden euro’s opgehaald voor onderzoeksprojecten naar borstkanker. Dat succes willen we bij de komende 9e editie van (Z)aan de Wandel natuurlijk overtreffen. Samen staan we altijd sterker. Helpt u Kuijs Reinder Kakes in de strijd tegen kanker?

Voor de eerste 100 aanmeldingen sponsort Kuijs Reinder Kakes de deelname en een extra donatie. Deelname voor u is gratis! Wel kan er bij onze stand een donatie gedaan worden.

Doet u mee? Schrijft u zich dan in door vóór 15-08-2019 een mail te sturen naar: actieverzekeren@krk.nl. Maximaal 2 personen per aanmelding.

Vermeld hierbij per deelnemer de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • De gewenste T-shirt maat : S, M, L, XL, XXL
  • De gewenste wandelafstand 10 of 15 km

Maximaal 100 relaties kunnen gratis met ons meelopen. Geef u snel op, want op=op! Op www.zaandewandel.nl vindt u meer informatie over dit mooie Zaanse evenement.

Een machinebreukverzekering behoedt u voor falende apparatuur

Falende machines, installaties en apparaten kunnen vervelende gevolgen hebben voor uw bedrijf. In het ergste geval komt de hele productielijn stil te liggen en kunt u niet aan uw verplichtingen voldoen. Materiële schade aan machines kan makkelijk ontstaan. Kortsluiting, gebrekkig onderhoud of een bedieningsfout kunnen machines doen haperen. Een kleine oorzaak heeft dan grote gevolgen.

Voor dit soort risico’s is een machinebreukverzekering de oplossing. Met deze verzekering dekt u de schade aan machines die essentieel zijn voor het productieproces. Het gaat dan om plotseling en onvoorzien ‘onheil’ van buiten, zoals overspanning, vallen, stoten of een personeelslid die iets in de machine laat vallen. Het maakt daarbij niet uit of er sprake is van een technische of een menselijke fout en wiens schuld het is. De machinebreukverzekering dekt de kosten van een reparatie of de vervangingswaarde van de machine. Voor bijkomende financiële schade is een extra verzekering nodig. Daar kunt u mee te maken krijgen door een verminderde productieopbrengst of omdat u niet op tijd aan klanten kunt leveren. Ook softwarefouten vallen niet onder de standaarddekking.

De machinebreukverzekering is meestal een aanvulling op een brandverzekering. Bedenk goed welke risico’s u wilt verzekeren en wat allemaal is gedekt, want er zijn grote verschillen tussen de polissen. Zo kan slijtage aan verwisselbare onderdelen bij de ene verzekeraar wel worden verzekerd, en bij de andere niet. Voor een onafhankelijk advies op maat kunt u altijd aankloppen bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren.

Vrijwilligers en verzekeringen: hoe zit het?

Voor veel organisaties zijn vrijwilligers onmisbare steunpilaren. Door hun onbetaalde en onverplichte werkzaamheden dragen ze een flink steentje bij aan het reilen en zeilen van de organisatie. Aan de inzet van vrijwilligers kleven echter ook risico’s. Onbedoeld kan een vrijwilliger schade toebrengen aan andermans zaken of letsel veroorzaken. Wie is er dan verantwoordelijk?

De meeste vrijwilligers hebben waarschijnlijk zelf ooit een particuliere aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Hiermee zijn ze verzekerd voor schade aan spullen van een ander. Niet alle gewone aansprakelijkheidsverzekeringen bieden echter een dekking voor schade die tijdens vrijwilligerswerk is ontstaan.

De schade wordt dan verhaald op de organisatie die de vrijwilligers heeft ingehuurd. Daarvoor is in de eerste plaats een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u of uw medewerkers toebrengen aan andermans eigendommen of personen. Bij sommige zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen zijn vrijwilligers automatisch meeverzekerd. Als dit niet het geval is, kunnen organisaties een aanvullende vrijwilligersverzekering afsluiten. Hiermee is een grote groep vrijwilligers in één keer verzekerd tegen de meest voorkomende schades.

Het is belangrijk dat uw organisatie en uw vrijwilligers goed verzekerd zijn, want al het goede werk moet natuurlijk niet in de papieren lopen. Kuijs Reinder Kakes Verzekeren regelt graag een passende aansprakelijkheidsverzekering voor u, waarbij alle risico’s zijn gedekt.