Schade aan uw auto is vervelend, maar het is nog vervelender als u die schade zelf moet verhalen. Toch is dat regelmatig de praktijk. Als er andere weggebruikers bij betrokken zijn, is het niet altijd duidelijk wie de schade heeft veroorzaakt. Wie is de schuldige bij een kop-staartbotsing?

Ook willen andere automobilisten de schade niet altijd erkennen. Een buurman kan een kras op uw auto achterlaten bij het inparkeren, maar misschien vindt hij dat uw voertuig niet goed stond geparkeerd. In zo’n situatie klopt de verzekeraar niet automatisch bij de andere partij aan om de schade vergoed te krijgen. Soms moet u er zelf achteraan. Of KRK Verzekeren gaat er als tussenpersoon mee aan de slag. Met een beetje pech belandt u in een slopend juridisch conflict met de tegenpartij over de schuldvraag en de vergoeding van de kosten.

Voor die gevallen is een autoverzekering uit te breiden met een aanvullende rechtsbijstandsverzekering. Dan heeft u recht op professionele juridische hulp bij het verhalen van de schade. Het scheelt een boel rompslomp en mogelijk duizenden euro’s aan advocaatkosten. Een extra rechtsbijstandsverzekering is vooral handig als u alleen een WA-verzekering heeft afgesloten. Dan is de schade aan uw eigen auto immers niet gedekt. Bij een allriskverzekering is de aanvullende dekking niet echt nodig. U claimt dan de schade bij uw verzekeraar, die de kosten bij de tegenpartij zal verhalen.

Voor het herstellen van de schade kunt u het beste naar een schadeherstelbedrijf dat bij uw verzekeraar is aangesloten. U hoeft dan geen kosten voor te schieten en krijgt mogelijk vervangend vervoer. Mocht u met de garage een conflict krijgen over de reparatie, dan kunt u ook een beroep doen op de aanvullende rechtsbijstandsverzekering. Heeft u vragen over uw autoverzekering en de rechtsbijstand? Bij KRK Verzekeren geven we u graag een passend en persoonlijk advies.