Bent u zzp’er en niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid? Dan bent u niet de enige, want volgens de laatste cijfers heeft 80 procent van de zzp’ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Veel zelfstandige ondernemers vinden het duur en ingewikkeld.

Als het aan het kabinet ligt, komt een verplichte AOV voor zzp’ers echter snel dichterbij. Het kabinet praat met werknemers- en werkgeversorganisaties over dit plan, zo meldde de NOS pas geleden. De coalitiepartijen zien het grote aantal onverzekerde zzp’ers als ‘een sociale tijdbom’, omdat die bij uitval immers geen inkomen meer hebben. Er zijn nog wel wat plooien glad te strijken voordat het zover is. Een deel van de zzp’ers verdient simpelweg niet genoeg om de premie voor de AOV te kunnen betalen. Ook zijn er zzp’ers die misschien niet in aanmerking komen voor zo’n verzekering vanwege hun leeftijd of ziekte. D66 en VVD zijn de enige partijen die nog twijfels hebben over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zij maken zich zorgen over de kosten voor ondernemers en willen dat zzp’ers zelf de keuzevrijheid hebben om zich wel of niet te verzekeren.

Kuijs Reinder Kakes Verzekeren weet hoe complex deze verzekering is, maar weet óók hoe ondernemers zo voordelig mogelijk uit kunnen zijn. Wees alvast voorbereid op een eventueel besluit van het kabinet en neem contact met ons op om de mogelijkheden van een arbeidsongeschiktheidsverzekering te bespreken. Zzp’ers krijgen van ons een vrijblijvend advies en weten waar ze aan toe zijn.