Nieuws

KRK Verzekeren en Bosch Assurantiën bundelen de krachten

KRK Verzekeren en Bosch Assurantiën bundelen de krachten

Per 1 mei aanstaande neemt KRK Verzekeren, onderdeel van Kuijs Reinder Kakes, de activiteiten van Bosch Assurantiën in Heiloo over. De klanten van Bosch Assurantiën zijn inmiddels geïnformeerd en kunnen rekenen op minimaal dezelfde persoonlijke service en deskundigheid die men gewend was. De medewerkers van Bosch Assurantiën blijven ook het vertrouwde aanspreekpunt voor de verzekerden.

 

Persoonlijke dienstverlening en een onafhankelijk advies. 

KRK Verzekeren verzorgt al meer dan 50 jaar de belangen van ongeveer 10.000 verzekerden.

 

Martijn van Malsen is vennoot en eindverantwoordelijke voor de financiële dienstverlening van Kuijs Reinder Kakes: “Bosch Assurantiën heeft hetzelfde DNA als onze organisatie en er is sprake van een grote synergie. Onze ervaring en opgebouwde deskundigheid vormen een sterke basis voor de klanten van Bosch Assurantiën. Daarnaast kunnen wij een breder dienstenpakket aanbieden, zowel particulier als zakelijk. Op onze vijf vestigingen in de regio staat een team van bijna 20 specialisten op het gebied van verzekeren, hypotheken en pensioenen voor ze klaar. En desgewenst komen onze adviseurs op het huis- of bedrijfsadres langs. Wij willen ons blijven onderscheiden door persoonlijke dienstverlening en een onafhankelijk advies.” 

 

Wet- en regelgeving.

De wereld van de financiële dienstverlening is de laatste jaren flink aan het veranderen. Martijn van Malsen: “Als onafhankelijke financieel dienstverlener heb je te maken met strenge regel- en wetgeving en heb je een zorgplicht naar de klant. Ook worden de verzekerings- en financieringsproducten steeds complexer en is doorlopende bijscholing een vereiste. Dat vraagt om een flexibele organisatie met daadkracht. Op dat vlak kunnen Bosch Assurantiën en onze organisatie elkaar versterken in het belang van de klant.”

Visie.

“Centraal in de financiële dienstverlening van KRK staat een persoonlijk en onafhankelijk advies. Daarmee willen wij ons onderscheiden van de concurrentie die verzekerings- en financieringsproducten online (internet) aanbieden. Wij investeren veel in de automatisering van processen rond onze dienstverlening om deze sneller en efficiënter te laten verlopen. De tijdsbesparing die dit oplevert geeft ons de mogelijk meer tijd te investeren in onze klanten.”

Schrik niet van de kosten van een uitvaart

Natuurlijk hopen we dat het niet zo’n vaart zal lopen. Maar mocht u met een overlijden van een naaste te maken hebben, schrik dan niet van de kosten van een uitvaart. Er zijn enorm grote prijsverschillen tussen uitvaartondernemers en ook de kosten zijn vaak onduidelijk.

De Consumentenbond legde de uitvaartverzorgers onder een vergrootglas en zag dat de kosten flink uiteen kunnen lopen. Het basistarief varieert van € 985 tot € 2550, maar daarnaast komen er kosten bij voor de kist, de bloemen en de afscheidsbijeenkomst. Een bijeenkomst van een uur kan € 85 kosten, maar ook bijna € 1400. Er is echter een grote kans dat de nabestaanden vooraf helemaal niet weten hoeveel geld ze kwijt zijn voor de begrafenis of crematie van hun geliefde. Ruim 40 procent van de uitvaartondernemingen heeft namelijk geen prijzen op de website staan, waardoor het gissen is naar de tarieven.

Stress over hoge kosten is wel het laatste wat familieleden willen, als ze ook al het afscheid van een naaste moeten verwerken. Om nabestaanden voor een onverwacht dure uitvaart te behoeden, is het mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering heeft u al vanaf een paar euro per maand, waarmee de achterblijvers een groot deel van de uitvaart kunnen betalen. Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren kunt u informatie inwinnen over de mogelijkheden.

Bent u ziek van uw huis?

Heeft u schimmel en vocht in uw huis?

Dat we in een nat landje leven, is u vast wel bekend. Zelfs in uw eigen huis kunt er last van hebben. U bent niet de enige die te maken heeft met vocht en schimmel in uw woning. Sommige mensen worden er zelfs ernstig ziek van. Ze slapen slecht en hebben door de schimmels en bacteriën last van keelpijn, hoofdpijn, hoesten, jeuk en verstopte oren.

Als huiseigenaar moet u dit zelf aanpakken, maar als huurder bent u overgeleverd aan de welwillendheid van de verhuurder. Steeds vaker komen huurders daarbij tegenover een dichte deur te staan, bleek onlangs uit een inventarisatie van letselschadebureaus. Woningcorporaties zijn moeilijk vooruit te branden. Ze schepen de huurder af met een karig bedrag aan ‘smartengeld’, maar ondertussen wordt de huurder van de schimmelwoning zieker en zieker. In plaats van een schadevergoeding zou de woningcorporatie moeten investeren in renovatie en achterstallig onderhoud, en de zieke bewoners een vervangende woning moeten bieden.

Als u schimmel en vocht in uw huis heeft, is het altijd belangrijk te zorgen voor voldoende ventilatie en verwarming. Maar meestal is het niet uw schuld! Als uw melding niet wordt opgepakt door de woningcorporatie, kunt u de zaak voorleggen aan de rechter. Die ziet vocht en schimmel in huurwoningen meestal als een gebrek waarvoor de verhuurder verantwoordelijk is. Het is dan wel raadzaam een rechtsbijstandsverzekering te hebben. Let er op dat de dekking pas een paar maanden na het afsluiten ingaat. Bent u bang om ziek te worden van uw huis? Kuijs Reinder Kakes Verzekeren kan u adviseren over de beste rechtsbijstandsverzekering.